Gratis proefles auto Den Haag en omstreken en je 1e rijles - Rijschool Future

Gratis proefles auto Den Haag en omstreken en je 1e rijles

Proefles auto in Den Haag en omgeving van 1 uur zonder kosten

gratis proefles auto, eerste rijles, rijschool Den Haag

Jouw gratis proefles is een intake/rijles van 60 minuten. Het is van belang om tijdens je rijlessen een klik te hebben met je rijinstructeur. Je zit namelijk veel tijd samen met hem in de auto. Deze proefles voor de auto is gratis. De enige voorwaarde is, dat je na afloop jezelf direct inschrijft en rijlessen of een rijbewijspakket bij Rijschool Future afneemt. Rijschool Future uit Den Haag verzorgt rijlessen in de gehele Haagse regio

Thuis ophalen bij 1e rijles

Thuis of op een locatie naar keuze word je opgehaald door de instructeur met de lesauto. Dit is de auto waarin je rijlessen gaat volgen en uiteindelijk rijexamen gaat doen.

Hoeveel rijlessen heb jij nodig?

Tijdens de gratis proefrijles bekijkt en beoordeelt de instructeur jouw rijvaardigheid. Hoe vaardig ben je al met het bedienen van de auto? Ben je al op je gemak met het verkeer om je heen? Daarna vertellen wij je, hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Daardoor weet je dus direct, wat je rijbewijs gaat kosten. Ook heb je een indicatie van hoe lang het volgen van rijlessen gaat duren en wanneer je ongeveer rijexamen kunt doen. U kunt bij Rijschool Future ook een rijbewijs pakket afnemen.

Heb je al eerder rijles gehad? Dat is geen probleem

Je bent niet verplicht om door te gaan. Na de gratis proefrijles bepaal je zelf, of je doorgaat met rijles nemen. Je bent dus niet verplicht om door te gaan na een proefrijles.

Gratis proefles inroosteren

Gratis Proefles Auto

De 1e rijles vliegt voorbij

Je eerste rijles is ingepland. Het moment komt eraan, dat je de eerste keer achter het stuur kruipt. Een eerste rijles is altijd inspannend en zenuwen spelen een grote rol. Het is namelijk toch vaak de eerste keer, dat je echt een auto gaat besturen. Die spanning is gezond en zal tijdens de eerste rijles snel verminderen. Een rijinstructeur heeft dagelijks te maken met personen, die nerveus zijn voor een1e rijles. Hij of zij zal je geruststellen en de spanning wegnemen. Daarnaast beschikt de rijinstructeur ook over een extra rempedaal. Je zal dus nergens tegen op botsen.

gratis proefrijles auto, eerste rijles, rijschool Den Haag

Wat leer je de 1e keer als je achter het stuur kruipt?

Vaak neemt de rijinstructeur je voor de 1e rijles mee naar een rustig parkeerterrein of industrieterrein in de omgeving. Hier kan je rustig aan en zonder veel stress van de andere weggebruikers beginnen met oefenen. In de 1e rijles besteedt de rijinstructeur vooral aandacht aan het praktisch gebruik van de auto. De vele veiligheidsvoorschriften komen zeker in de 1e rijlessen ook aan de orde. Het veilig deelnemen aan het verkeer vergroot de kans van slagen voor je rijexamen. Maar ook later, als je met rijbewijs zelfstandig de weg op gaat, is veiligheid bijzonder belangrijk.

Aandachtspunten

 • Het omdoen van de gordels en het belang daarvan
 • Starten van de auto
 • Wat is in zijn vrij staan?.  Het is ook goed om te weten, dat je minder benzine gebruikt, als je voor het stoplicht de auto in zijn vrij zet
 • De werking van de koppeling
 • Van de ene versnelling naar de andere leren schakelen en het snel doorschakelen
 • Schakelen om achteruit te gaan
 • Waar je op moet letten bij het sturen en je positie op de weg
 • Het gebruik van de (hand) rem
 • Hoe neem je een bocht op de goede manier?
 • Het afstellen en gebruiken van de spiegels en het belang daarvan zoals bijvoorbeeld de dode hoek
 • Richtingaanwijzers, enzovoorts. Mede weggebruikers willen graag weten, welke kant je op beweegt

Het leren kennen van de auto staat centraal en je ontdekt, dat er veel te leren valt. De bediening van de auto moet op een gegeven moment automatisch gaan. Denk bijvoorbeeld aan het kijken in de spiegels en het op het goede moment gebruiken van de richtingaanwijzers.

Al meteen de snelweg op?

Bij Rijschool Future ga je niet meteen de snelweg op tijdens je gratis proefles of eerste rijles. Een stukje binnen de bebouwde kom rijden, ligt meer voor de hand. Dit bespreken we van tevoren in overleg met jou. We hebben namelijk liever, dat je in 2 of 3 lessen in alle rust op een parkeerterrein alles onder de knie krijgt, dan dat je meteen de snelweg op gaat en in paniek raakt.

Tips voor de 1e rijles

 • Wees uitgerust. Dan ben je net een stukje oplettender. Dat is belangrijk bij het oefenen van autorijden. Trek de juiste kleren en schoenen aan. Vooral goede schoenen zijn heel belangrijk. Daarom raden wij af om op hakken, slippers of op Uggs te gaan rijden.
 • Oefen indien mogelijk met je vader of moeder. Niet door zelf te rijden natuurlijk! Ze kunnen bijvoorbeeld al wel het een en ander uitleggen. Denk aan waar het gaspedaal zit en waar de rem en hoe je moet schakelen.
 • Blader al eens je theorieboek door en onthoudt bijvoorbeeld wanneer je voorrang hebt en wanneer je voorrang moet geven.
 • Luister niet teveel naar adviezen van andere personen. De rijinstructeur helpt je met het leren autorijden.

Goede adviezen voor tijdens je eerste rijles

 • Luister goed naar de aanwijzingen van de rijinstructeur.
 • Stel vragen. Een niet gestelde vraag is pas een domme vraag.
 • Kijk bij het rijden voor je uit naar de weg, en niet naar de neus van de auto. Als je wat verder voor je uit kijkt, door de vooruit heen naar een punt waar je naartoe wilt rijden, is het makkelijker om goed te sturen. Je zit dan minder krampachtig achter het stuur.
 • Voel je prettig bij een rijinstructeur. Rijlessen zijn duur! Je moet heel wat uren met elkaar doorbrengen. Een klik met je rijinstructeur is dan fijn.
 • Wees niet bang om fouten te maken. Je hebt namelijk een grote L bovenop de auto. Dus je mag zelfs fouten maken.
 • Geniet! Autorijden is leuk en het opent nieuwe werelden en belevenissen.

Leerlingen die autisme, faalangst of ADHD hebben

Helaas is niet voor eenieder het nemen van autorijlessen een vanzelfsprekendheid. In het verkeer moet je jezelf goed concentreren om veilig in het verkeer deel te participeren. De rijinstructeurs van Rijschool Future uit Den Haag hebben veel ervaring in het geven van rijles aan leerlingen met faalangst. Ben je eenmaal vaardig genoeg in het besturen van een auto, dan is een faalangst rijexamen een mogelijkheid.

Rijschool Den Haag

Rijschool Future is de meest professionele autorijschool in Den Haag. Wij verzorgen rijlessen in Den HaagRijswijk, Delft,Voorschoten, Zoetermeer, Delfgauw, Pijnacker, Wassenaar,  Westland & Leidschendam Voorburg. Wij zijn dus altijd de beste rijschool in uw wijk of buurt. Start met je proefles, slaag voor je theorie rijexamen, en begin met rijlessen. Bij Rijschool Future slaagt u voor een voordelige prijs voor uw rijbewijs.

Beste Rijschool Den Haag – Rijschool Future

Ben je enthousiast geworden en wil je echt starten met rijlessen? Neem dan telefonisch of via WhatsApp op nummer 06-45426748 contact met ons op om af te spreken voor de 1e rijles. Het is handig om tijdens jouw rijlessen ook bezig bent om de theorie voor het rijexamen te leren.

Lestijden

Onze lestijden: Ma t/m Zo van 8:00 tot 21:00

Advies van het Centraal Bureau Rijexamen (CBR)

Het CBR heeft ook een blog geschreven of je moet gaan voor losse rijlessen of voor een rijbewijspakket.

Andere blogs van Rijschool Future

 

Maandag8:00 AM - 9:00 PM Nu open
Dinsdag8:00 AM - 9:00 PM
Woensdag8:00 AM - 9:00 PM
Donderdag8:00 AM - 9:00 PM
Vrijdag8:00 AM - 9:00 PM
Zaterdag8:00 AM - 9:00 PM
Zondag8:00 AM - 9:00 PM

Rijschool Future

Athenesingel 17
Den Haag, Zuid Holland 2548RK
Telefoon: 0645426748
E-mail: info@rijschoolfuture.nl
URL: https://rijschoolfuture.nl/