Voordelig en flexibel rijlespakketten | Rijschool Future

Pakketten en prijzen

Afhankelijk van jouw wensen heeft Rijschool Future verscheidene complete rijlespakketten ontwikkeld. De keuze is aan jou om te beslissen of je losse lessen neemt (1 of 2 keer per week) of kiest voor een van onze pakketten. Je zit bij ons niet vast aan contracten, je betaalt voor de lessen die je hebt gehad, niets meer en niets minder. Heb je een te klein pakket gekozen? Dan kun je nog gemakkelijk extra rijlessen bijboeken.

Ben je gezakt voor je examen? Dan ben je verplicht om minimaal 4 lessen van 60 minuten te nemen om in aanmerking te komen voor een herexamen. Zo vergroot je ook de kans om toch nog te slagen voor de herexamen!

Onze voordelen

 • De kwaliteit en wensen van de leerling staan voorop.
 • Gekwalificeerd en gespecialiseerd in faalangst
 • Plan elke dag van de week lessen in
 • Persoonlijke begeleiding van theorie tot praktijk
 • Onze leerlingen zijn tevreden en beoordelen ons met 9,9 gemiddeld.

Onze rijlespakketten op een rijtje

€975

Start

20 lessen van 60 min

 • Incl. 1 x praktijkexamen t.w.v €235
 • 1 x praktijk herexamen voor €165
 • Gratis 1 x theorie cursus t.w.v €89,50
 • Gratis 1 x theorie examen t.w.v €32,50
 • Gratis proefles
 • Vaste instructeur
 • Gespreid betalen
Meest gekozen
€1.395

Compact

30 lessen van 60 min

 • Incl. 1 x praktijkexamen t.w.v €235
 • 2 x praktijk herexamen elk voor €165
 • Gratis 1 x theorie cursus t.w.v €89,50
 • Gratis 1 x theorie examen t.w.v €32,50
 • Gratis proefles
 • Vaste instructeur
 • Gespreid betalen
€1.795

Ruim

40 lessen van 60 min

 • Incl. 1 x praktijkexamen t.w.v €235
 • 2 x praktijk herexamen elk voor €165
 • Gratis 1 x theorie cursus t.w.v €89,50
 • Gratis 1 x theorie examen t.w.v €32,50
 • Gratis proefles
 • Vaste instructeur
 • Gespreid betalen
Gratis proefles inplannen

Het is ook mogelijk om losse lessen te nemen. Je betaalt dan €40,- per uur.

Snel je rijbewijs nodig?

€1.600

Spoedcursus

30 lessen van 60 min

 • Incl. 1 x praktijkexamen t.w.v €235
 • 2 x praktijk herexamen elk voor €165
 • Gratis 1 x theorie cursus t.w.v €89,50
 • Gratis 1 x theorie examen t.w.v €32,50
 • Gratis proefles
 • Vaste instructeur
 • Gespreid betalen

Binnen 1 maand je rijbewijs

Wil je jouw rijbewijs binnen een korte tijd halen? dan is onze ‘spoedcursus’ een goede uitkomst. Dit kan zijn voor je werk, maar bijvoorbeeld ook omdat je vlak voor de vakanties jouw rijbewijs wilt hebben.

De proefles is de eerste rijles waarin wij een beeld van je kunnen schetsen wat betreft het auto rijden. Dit is dus voor jouw het moment om te laten zien hoe snel je de draad oppakt en voor ons om te zien wat je aan kunt. Aan de hand hiervan kunnen we samen overeenkomen of de 'spoedcursus' pakket het beste bij je past.

Vraag nu een proefles aan

Examens

Examen Kosten
Praktijkexamen €235,-
Tussentijdse toets (TT) €200,-
BNOR examen €250,-
Faalangstexamen €250,-

Betaalwijze

Betaalwijze Kosten
Proefles Gratis
iDeal Gratis
In termijnen Gratis
Bankoverschrijving Gratis

Lestijden

Maandag 08:00-21:00
Dinsdag 08:00-21:00
Woensdag 08:00-21:00
Donderdag 08:00-21:00
Vrijdag 08:00-21:00
Zaterdag 08:00-21:00
Zondag 08:00-21:00

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.
De meeste leerlingen nemen het rijles pakket ‘Compact’ met 30 rijlessen. Indien uit de proefles naar voren komt, dat er sprake is van faalangst, adviseren we altijd om het pakket ‘Ruim’ te kiezen. Dit pakket bestaat uit 40 autorijlessen, hierdoor is er meer tijd om naar een rijexamen toe te werken. Tijdens de proefles adviseert de instructeur welk rijlessen pakket het beste bij jou past.
De rijlessen in de pakketten zijn goedkoper dan losse lessen. Daarnaast is het praktijkexamen, theoriecursus en theorie examen inbegrepen en hoeft je niet telkens na iedere rijles een les te betalen. De pakketten zijn zo ingesteld dat we jou optimaal kunnen voorbereiden op het praktijkexamen.

Je kunt ook kiezen voor losse rijlessen. Bij losse rijlessen bepaal jij zelf wanneer je wilt lessen. Je betaalt je rijlessen per keer en je maakt telkens een nieuwe lesafspraak. Voor iedere les betaal je contant, via bankoverschrijving of online via iDeal.

Als je twijfelt over wat je wilt kiezen, dan is het raadzaam om een proefles af te spreken. Je instructeur krijgt dan een beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Na afloop kan hij jou adviseren over het voor jou meest geschikte rijbewijs pakket. Deze proefles is geheel vrijblijvend.
Nee, dit hoeft niet. Wij vinden het belangrijk, dat je na de proefles de tijd krijgt om goed na te denken over wat je wilt, en vooral hoe snel jij je rijbewijs in bezit wilt hebben. Gebruik deze tijd ook om bijvoorbeeld met je ouders te overleggen. Een dag na de proefrijles zullen wij jou bellen om te vragen of je door wilt gaan.

Deze vrijblijvende manier in combinatie met onze prettige manier van lesgeven zorgt ervoor dat we door ons leerlingen een 9.9/10 worden beoordeeld. Uiteraard is het altijd mogelijk om wel direct te beginnen met een pakket, des te sneller jij de weg op kunt.
Wanneer jij wilt. Je kunt deze week al starten, maar later is natuurlijk ook prima. Wij hanteren een minimale leeftijd van 16,5 jaar.
Om te mogen lesrijden hoef je geen theoriecertificaat te hebben. Het wordt wel aangeraden om dit z.s.m te gaan halen. Een eendaagse theoriecursus en examen zit in je pakket inbegrepen na je proefrijles.
In 1 dag leren we jou alles wat je moet weten om het theorie examen te halen. Geen boeken uit je hoofd leren, maar krijg dat wat echt belangrijk is om te slagen voor je theorie examen. Om 8:00 uur ‘s ochtends beginnen en aan het einde van de dag gaan we samen naar je theorie examen. Alles wat je moet weten hebben we je geleerd en jij slaagt voor je theorie examen.
Na kennis te hebben gemaakt zullen de eerste lessen op rustige wegen met weinig ander verkeer zijn. Doel is voertuigbediening en –beheersing. Daarna zullen we dit uitbreiden. Naast eenvoudige verkeersopgaven komen dan de bijzondere manoeuvres ook vrij snel aanbod. Daarna komen de complexere verkeersopgaven aan bod. Uiteindelijk zullen we de puntjes op de i gaan zetten.
Nadat je instructeur heeft aangeven dat je bijna klaar bent voor je praktijkexamen, zullen wij deze voor je aanvragen bij het CBR in jouw regio. Dit duurt ongeveer 4 – 6 weken, afhankelijk van hoe druk het op dat moment bij het CBR is. We zullen dus altijd voor je laatste rijlessen alvast je rijexamen inplannen, zodat deze datum goed aansluit op je rijlessen.

Let op: het is wel belangrijk dat je tijdig begint met het leren van je theorie, zodat je snel op theorie-examen kunt.
Wanneer je last hebt van faalangst of rijangst kan de stap tot het nemen van rijlessen erg groot zijn. Wij adviseren dit dan ook aan te geven tijdens je proefles. Je instructeur is hier dan direct van op de hoogte en kan er voor zorgen dat jij in een prettige omgeving en met de juiste hulp toch succesvol aan je rijopleiding kunt beginnen!
Bij het kiezen van een rijschool heb je vele mogelijkheden en hangt af van je persoonlijke omstandigheden welke rijschool voor jou het beste is. Ga je voor een grote lesauto of ga je voor de goedkoopste rijlessen. Het is zeker net zo belangrijk om een klik te hebben met je rijinstructeur, aangezien je vele uren met hem of haar in de auto zit. Raadpleeg voor meer info over de beste rijschool de rijschool checker van het CBR (https://www.cbr.nl/nl/rijschoolzoeker.htm)
Als je 16 jaar bent, kan je al starten met het behalen van je rijbewijs. Je rijbewijs kan je halen met de leeftijd van 17 jaar. Tot en met 18 jaar ga je dan met een coach naast je de weg op.
Een rijles kost gemiddeld ruim € 42 per uur. Per rijschool kunnen de kosten voor rijlessen verschillen. Dit kan te maken hebben met de regio, het type en de grootte van de lesauto en de lengte van de rijles. Bij de ene rijschool duurt een rijles één uur, terwijl de rijles bij een ander bijvoorbeeld 50 minuten of anderhalf uur duurt. Een losse rijles kost bij Future 40 euro. Als je gaat voor een rijles pakket betaal je per les een lager bedrag.
Gemiddeld hebben leerlinge 40 rijlessen nodig om aan het praktijkexamen deel te mogen nemen. De BOVAG geeft als richtlijn, dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft. Bij elk jaar dat iemand ouder is, is er één rijles meer nodig. Dit is uiteraard een gemiddeld cijfer. De één heeft meer aanleg dan de ander en ook faalangst kan een rol spelen bij de hoeveelheid rijlessen die nodig zijn.
Zorg voor een goede voorbereiding en maak van het rijexamen doen een niet te groot ding. Luister niet naar tips van anderen en probeer niet foutloos te rijden. Rij zelfverzekerd en besluitvaardig. Pas je snelheid aan, aan de situatie. Dat is het meest belangrijke als het om snelheid gaat. Laat je rij instructeur meerijden. Mocht je zakken, dan weet hij welke fouten je hebt gemaakt waar je dan in vervolg lessen aan kunt gaan werken.
Als je slaagt voor jouw autotheorie bij het CBR, is het theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Wacht dus niet te lang met je rijlessen, want na 1,5 jaar moet je opnieuw theorie examen doen. Het allerbelangrijkste is toch wel, dat je zonder een theoriecertificaat geen praktijkexamen mag doen.

Nadat je op je 17e je rijbewijs hebt gehaald ben je in Nederland standaard een beginnend bestuurder voor 5 jaar. Dit houdt dus in, dat je tot en met je 22e een beginnend bestuurder bent.
De rijlessen bij rijschool Future krijg je in een Hyundai I30.
Het onderdeel 'theorievragen' bevat in totaal veertig vragen. Dertig vragen gaan over de 'Verkeersregels' en tien vragen gaan over 'Verkeersinzicht'. Van deze veertig vragen moet je er '35' goed hebben. Je mag in dit onderdeel dus maximaal vijf vragen fout beantwoorden. Bij 'Gevaarherkenning' krijg je 25 vragen, waarvan je er '13' of meer goed moet hebben. Hier mag je dus maximaal twaalf fouten maken.
Een theorie-examen kan je zelf aanvragen via mijncbr.nl (CBR). De kosten hiervan bedragen euro 34,50. Maak je gebruik van een rijlessen pakket van Rijschool Future, dan is het theorie examen gratis.
In het rijlessen pakket is de rijbewijs theorie cursus gratis. Deze cursus heeft een waarde van 89,50 Eur.
Een spoed cursus om je rijbewijs te halen kost 1600 Eur. Daar zit bij inbegrepen 30 lessen van 60 minuten, het praktijkexamen, de theoriecursus, het theorie-examen en herexamen. Natuurlijk beginnen we met een gratis proefles.
Om de weg op te mogen, wil het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) op de hoogte zijn van jouw medische gezondheid. Mocht je bijvoorbeeld beperkingen hebben aan armen of benen of speciale medicijnen slikken, dan moeten zij dit weten. Met een vragenlijst wordt gecheckt of je geschikt bent om auto te rijden.
Een tussentijdse toets is een proefexamen, dat plaatsvindt als je ongeveer 75% kan van wat er bij het praktijkexamen van je verwacht wordt. Tijdens dit proefexamen kun je een vrijstelling verdienen voor bijzondere verrichtingen (zoals parkeren en omkeren). Als je die vrijstelling krijgt, hoef je die verrichtingen dus niet meer te doen op het eerste praktijkexamen. Het belangrijkste is, dat de examinator je vertelt, wat je nog moet verbeteren voor het praktijkexamen.