Veelgestelde vragen - Rijschool Future

De meest gestelde vragen

Een proefles is belangrijk om te bepalen of je je prettig voelt bij onze rijschool. Klikt het dan geven we je een deskundig advies over een persoonlijk aangepast lesplan.
De meeste leerlingen nemen het rijles pakket ‘Compact’ met 30 rijlessen. Indien uit de proefles naar voren komt, dat er sprake is van faalangst, adviseren we altijd om het pakket ‘Ruim’ te kiezen. Dit pakket bestaat uit 40 autorijlessen, hierdoor is er meer tijd om naar een rijexamen toe te werken. Tijdens de proefles adviseert de instructeur welk rijlessen pakket het beste bij jou past.
De rijlessen in de pakketten zijn goedkoper dan losse lessen. Daarnaast is het praktijkexamen, theoriecursus en theorie examen inbegrepen en hoeft je niet telkens na iedere rijles een les te betalen. De pakketten zijn zo ingesteld dat we jou optimaal kunnen voorbereiden op het praktijkexamen.

Je kunt ook kiezen voor losse rijlessen. Bij losse rijlessen bepaal jij zelf wanneer je wilt lessen. Je betaalt je rijlessen per keer en je maakt telkens een nieuwe lesafspraak. Voor iedere les betaal je contant, via bankoverschrijving of online via iDeal.

Als je twijfelt over wat je wilt kiezen, dan is het raadzaam om een proefles af te spreken. Je instructeur krijgt dan een beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Na afloop kan hij jou adviseren over het voor jou meest geschikte rijbewijs pakket. Deze proefles is geheel vrijblijvend.
Nee, dit hoeft niet. Wij vinden het belangrijk, dat je na de proefles de tijd krijgt om goed na te denken over wat je wilt, en vooral hoe snel jij je rijbewijs in bezit wilt hebben. Gebruik deze tijd ook om bijvoorbeeld met je ouders te overleggen. Een dag na de proefrijles zullen wij jou bellen om te vragen of je door wilt gaan.

Deze vrijblijvende manier in combinatie met onze prettige manier van lesgeven zorgt ervoor dat we door ons leerlingen een 9.9/10 worden beoordeeld. Uiteraard is het altijd mogelijk om wel direct te beginnen met een pakket, des te sneller jij de weg op kunt.
Wanneer jij wilt. Je kunt deze week al starten, maar later is natuurlijk ook prima. Wij hanteren een minimale leeftijd van 16,5 jaar.
Om te mogen lesrijden hoef je geen theoriecertificaat te hebben. Het wordt wel aangeraden om dit z.s.m te gaan halen. Een eendaagse theoriecursus en examen zit in je pakket inbegrepen na je proefrijles.
In 1 dag leren we jou alles wat je moet weten om het theorie examen te halen. Geen boeken uit je hoofd leren, maar krijg dat wat echt belangrijk is om te slagen voor je theorie examen. Om 8:00 uur ‘s ochtends beginnen en aan het einde van de dag gaan we samen naar je theorie examen. Alles wat je moet weten hebben we je geleerd en jij slaagt voor je theorie examen.
Na kennis te hebben gemaakt zullen de eerste lessen op rustige wegen met weinig ander verkeer zijn. Doel is voertuigbediening en –beheersing. Daarna zullen we dit uitbreiden. Naast eenvoudige verkeersopgaven komen dan de bijzondere manoeuvres ook vrij snel aanbod. Daarna komen de complexere verkeersopgaven aan bod. Uiteindelijk zullen we de puntjes op de i gaan zetten.
Nadat je instructeur heeft aangeven dat je bijna klaar bent voor je praktijkexamen, zullen wij deze voor je aanvragen bij het CBR in jouw regio. Dit duurt ongeveer 4 – 6 weken, afhankelijk van hoe druk het op dat moment bij het CBR is. We zullen dus altijd voor je laatste rijlessen alvast je rijexamen inplannen, zodat deze datum goed aansluit op je rijlessen.

Let op: het is wel belangrijk dat je tijdig begint met het leren van je theorie, zodat je snel op theorie-examen kunt.
Wanneer je last hebt van faalangst of rijangst kan de stap tot het nemen van rijlessen erg groot zijn. Wij adviseren dit dan ook aan te geven tijdens je proefles. Je instructeur is hier dan direct van op de hoogte en kan er voor zorgen dat jij in een prettige omgeving en met de juiste hulp toch succesvol aan je rijopleiding kunt beginnen!
Bij het kiezen van een rijschool heb je vele mogelijkheden en hangt af van je persoonlijke omstandigheden welke rijschool voor jou het beste is. Ga je voor een grote lesauto of ga je voor de goedkoopste rijlessen. Het is zeker net zo belangrijk om een klik te hebben met je rijinstructeur, aangezien je vele uren met hem of haar in de auto zit. Raadpleeg voor meer info over de beste rijschool de rijschool checker van het CBR (https://www.cbr.nl/nl/rijschoolzoeker.htm)
Als je 16 jaar bent, kan je al starten met het behalen van je rijbewijs. Je rijbewijs kan je halen met de leeftijd van 17 jaar. Tot en met 18 jaar ga je dan met een coach naast je de weg op.
Een rijles kost gemiddeld ruim € 42 per uur. Per rijschool kunnen de kosten voor rijlessen verschillen. Dit kan te maken hebben met de regio, het type en de grootte van de lesauto en de lengte van de rijles. Bij de ene rijschool duurt een rijles één uur, terwijl de rijles bij een ander bijvoorbeeld 50 minuten of anderhalf uur duurt. Een losse rijles kost bij Future 40 euro. Als je gaat voor een rijles pakket betaal je per les een lager bedrag.
Gemiddeld hebben leerlinge 40 rijlessen nodig om aan het praktijkexamen deel te mogen nemen. De BOVAG geeft als richtlijn, dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft. Bij elk jaar dat iemand ouder is, is er één rijles meer nodig. Dit is uiteraard een gemiddeld cijfer. De één heeft meer aanleg dan de ander en ook faalangst kan een rol spelen bij de hoeveelheid rijlessen die nodig zijn.
Zorg voor een goede voorbereiding en maak van het rijexamen doen een niet te groot ding. Luister niet naar tips van anderen en probeer niet foutloos te rijden. Rij zelfverzekerd en besluitvaardig. Pas je snelheid aan, aan de situatie. Dat is het meest belangrijke als het om snelheid gaat. Laat je rij instructeur meerijden. Mocht je zakken, dan weet hij welke fouten je hebt gemaakt waar je dan in vervolg lessen aan kunt gaan werken.
Als je slaagt voor jouw autotheorie bij het CBR, is het theoriecertificaat 1,5 jaar geldig. Wacht dus niet te lang met je rijlessen, want na 1,5 jaar moet je opnieuw theorie examen doen. Het allerbelangrijkste is toch wel, dat je zonder een theoriecertificaat geen praktijkexamen mag doen.

Nadat je op je 17e je rijbewijs hebt gehaald ben je in Nederland standaard een beginnend bestuurder voor 5 jaar. Dit houdt dus in, dat je tot en met je 22e een beginnend bestuurder bent.
De rijlessen bij rijschool Future krijg je in een Hyundai I30.
Het onderdeel 'theorievragen' bevat in totaal veertig vragen. Dertig vragen gaan over de 'Verkeersregels' en tien vragen gaan over 'Verkeersinzicht'. Van deze veertig vragen moet je er '35' goed hebben. Je mag in dit onderdeel dus maximaal vijf vragen fout beantwoorden. Bij 'Gevaarherkenning' krijg je 25 vragen, waarvan je er '13' of meer goed moet hebben. Hier mag je dus maximaal twaalf fouten maken.
Een theorie-examen kan je zelf aanvragen via mijncbr.nl (CBR). De kosten hiervan bedragen euro 34,50. Maak je gebruik van een rijlessen pakket van Rijschool Future, dan is het theorie examen gratis.
In het rijlessen pakket is de online theorie cursus gratis. Deze cursus heeft een waarde van € 45,00 Eur.
Een spoed cursus om je rijbewijs te halen kost 1600 Eur. Daar zit bij inbegrepen 30 lessen van 60 minuten, het praktijkexamen, de theoriecursus, het theorie-examen en herexamen. Natuurlijk beginnen we met een gratis proefles.
Om de weg op te mogen, wil het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) op de hoogte zijn van jouw medische gezondheid. Mocht je bijvoorbeeld beperkingen hebben aan armen of benen of speciale medicijnen slikken, dan moeten zij dit weten. Met een vragenlijst wordt gecheckt of je geschikt bent om auto te rijden.
Een tussentijdse toets is een proefexamen, dat plaatsvindt als je ongeveer 75% kan van wat er bij het praktijkexamen van je verwacht wordt. Tijdens dit proefexamen kun je een vrijstelling verdienen voor bijzondere verrichtingen (zoals parkeren en omkeren). Als je die vrijstelling krijgt, hoef je die verrichtingen dus niet meer te doen op het eerste praktijkexamen. Het belangrijkste is, dat de examinator je vertelt, wat je nog moet verbeteren voor het praktijkexamen.

Veel mensen met een rijbewijs vragen om advies. rijangst komt vaak voor. Overweeg je een rijangst opfriscursus te volgen, dan ben je bij Rijschool Future uit Den Haag aan het goede adres. Het vooraf (online) invullen van het intakeformulier geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van je rijangst. Zo kunnen we je een persoonlijk advies aan reiken over het vervolg en het plan van aanpak om je van je rijangst af te helpen. We bespreken de situaties waar je het meeste moeite mee hebt en gaan alle punten na waar we tijdens de begeleiding aandacht aan gaan besteden.
Rijles nemen bij een BOVAG-rijschool geeft je een garantie van deskundige instructeurs, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in je vorderingen, een betrouwbare rijles-overeenkomst en een goed slagingspercentage. Het BOVAG Garantiefonds Rijscholen zorgt ervoor, dat je altijd een vooruitbetaalde opleiding kunt afmaken bij een andere BOVAG-rijschool, mocht de betreffende rijschool failliet gaan.
Met een Rijbewijs B mag u een personenauto t/m 3.500 kg besturen. U mag ook maximaal acht personen vervoeren. U kunt met alleen rijbewijs B ook een aanhanger aan de auto koppelen. Zolang het ledig gewicht plus het laadvermogen van de aanhanger maar minder is dan 750 kg.
Ja, dat is mogelijk. U kunt zelf, samen met je rij-instructeurr van de rijschool je lesuren vooruit inplannen

Dat is mogelijk. Veel van onze leerlingen heeft eerst bij een andere rijschool rijlessen gevolgd.

Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur voor aanvang van de rijles te geschieden. Een rijles, die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.